Gastronomia i życie nocne w Münster

Gastronomia i życie nocne w Münster

Rewelacyjny wybór barów, kawiarni i restauracji to bynajmniej nie ostatnia z zalet Mimsteru. Najlepiej, oczywiście, zacząć wędrówkę od Prinzipalmarkt. Równie znaną dzielnicą życia nocnego jest Kuhviertel, zaraz za Überwasserkirche. Zazwyczaj przedstawia się ją jako mtinsterską „dzielnice: łacińską”, lecz studenci już nie stanowią tu większości. Warto spróbować różnych gatunków piwa, produkowanych przez Pinkus Müller, niewielki, acz bardzo wysoko ceniony browar: są to: Pils, All, Weizen, Matz i wytwarzany wedle własnej receptury Special. Najpopularniejszy w tej dzielnicy jest Ali, czy to od Pinkusa, czy importowany z Dusseldorfu: zazwyczaj miesza się go z syropem (mil Schuss) lub z ponczem ze świeżych malin i brzoskwiń (Althierbnwle).

Altes Brauhaus Kiepcnkcrl, Spiekerhuf 43. Nazwa pochodzi ud stojącej na zewnątrz figury wędrownego handlarza: na parterze znajduje sic piwiarnia, a na górze kawiarnia. Café Kk’imann. Prinzipalmarkl 4K. Mieści się w jednym z najpiękniejszych starych budynków cechowych. Tradycyjne niemieckie Kaffe unii Kuchen’, przystępne ceny.

Ot to Schucan. Prinzipalmarkl. Droga, za to z pyszną kawą i ciastami, klórym trudno się oprzeć: różnoraka klientela: studenci, biznesmeni i starsze panie. Palmen Café, Aegidiimarkt i. Największy wybór herbat.

Stuhlmnchcr, Prinzipalmarkl 6. Wiele gatunków piwa do wyboru i mnóstwo gości przewijających się zwłaszcza wczesnym wieczorem. Za jedzenie liczą tu jednak drogo i gdzie indziej można zjeSć lepiej.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>